OBS i KS

Na inicijativu Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH, Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i sarajevska Općina Centar potpisat će sutra (srijeda, 12. 05 2021. godine) u 11 sati Memorandum o elektronskom prijavljivanju novorođenčadi rođenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Radi se o pilot projektu pod nazivom „eNovorođenče“, s ciljem da se olakšaju i ubrzaju prijave novorođene djece, uz pomoć odgovarajućeg IT rješenja.
Koncept ovog projekta podrazumijeva da se pri porodilištima smjeste matični uredi, gdje bi se nakon rođenja djeteta realizovala procedura prijave i upisa djeteta u matične knjige, a budućim roditeljima olakšala prijava bebe.
Ovaj projekat se realizira kroz Program jačanja javnih institucija u Bosni i Hercegovini i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju-GIZ te u saradnji sa britanskim Fondom za dobru upravu (Good Governance Fund), a podržavaju ga i u njemu učestvuju IDDEEA i MUP KS.
Planirano je da Memorandum potpišu u Općoj bolnici prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice, Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i doc.dr. Dragan Ćuzulan, koordinator za reformu javne uprave.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI