Kmstks2022

Povodom „Međunarodnog dana sestrinstva“ jučer je u Sarajevu održana svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim članovima. Zbog pandemije Covid-19. u protekle dvije godine Komora nije organizirala tradicionalnu dodjelu priznanja te je to učinjeno na jučerašnjoj svečanosti i za prethodni period.
Zlatnu plaketu za 2022. godinu iz Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, dobio je Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar ove zdravstvene ustanove, a isto priznanje za 2020. godinu je uručeno medicinskom tehničaru Dževadu Bećirspahiću. Priznanja za ovu i prethodnu godinu dobile su medicinske sestre Azemina Klapuh i Aida Zahirović.
Nagradu za životno djelo u 2020. godini dobio je dipl.med. tehničar Elvedin Dervišević, a za nemjerljiv doprinos u promociji sestrinstva u ovoj godini priznanja su uručena medicinskim sestrama Saneli Karić, Mirsadi Ljutović i medicinskom tehničaru Spomenku Kristiću.
Posthumno priznanje je dobio Hamdija Guhdija, med. tehničar-gipser.
Također, u zasluženu penziju su ispraćene sljedeće medicinske sestre i tehnčari iz Opće bilnice ,Edinka Šemović, Samija Muratović, Dženana Garibija, Envera Trako i Dževad Bećirspahić.
Svim dobitnicima priznanja ,kako iz Opće bolnice „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“, tako i iz drugih zdravstvenih ustanova upućujemo iskrene čestitke.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI