20220921 093154

obzirom da se konstantno povećava broj pacijenata koji žele da se liječe u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, povećavaju se i potrebe za krvlju. Zbog toga je danas Odsjek za transfuzijsku medicinu ove zdravstvene ustanove u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirao drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj je sakupljena 21 doza dragocijene tečnosti.
Većina osoblja Opće bolnice koje je učestvovalo u današnjoj akciji su dugogodišnji i redovni davaoci krvi. Svi ističu da se odlično osjećaju nakon ovog čina i preporučuju drugima da slijede njihov primjer jer tako mogu spasiti nečiji život. Naglašavaju da, krv mora da čeka pacijenta, a ne pacijent krv.
- Samo zdrave osobe mogu biti davaoci krv. Pored humanog aspekta, darivanje krvi je i zdravo jer se na taj način vrši i provjera zdravstvenog stanje davaoca i omogućava brže obnavljanje krvi. Naša porodica dobrovoljnih davalaca krvi stalno raste i sretni smo što vidimo i nove članove -kaže dr. Mirna Ašonja, spec. transfuzijske medicine i šefica Odsjeka za tranfuzijsku medicinu Opće bolnice.
Organizatori današnje akcije, koja je ocijenjena odličnom, zahvaljuju se svim dobrovoljnim davaocima krvi, a narednu akciju najavljuju za kraj ove godine.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI