bar1

Doc.dr. Ismar Rašić , vrhunski specijalista opće i subspecijalista abdominalne hirurgije bio je na čelu stručnog tima koji je ove sedmice 27-godišnjoj pacijentici Lejli Muhović- Parnica, majci troje djece , uspješno uradio resekciju dijela želuca. Operacija je urađena zbog zdravstvenih razloga , a s ciljem redukcije tjelesne težine koja je uzrokovala niz hroničnih bolesti. Operativni zahvat je urađen minimalno invazivnom laporaskopskom metodom , kroz stomak i sa korištenjem steplera, a pacijentica se nakon par sati od operacije ustala na noge i odlično se osjeća. Pored dr. Rašića u timu su bili i dr. Amila Husić, dr. Ali Gavrankapertanović, dr. Eldina Jugo Arslanagić, anesteziolog te Merima Ramusović, instrumentarka.
Pacijentica nam kaže da je operacija prošla odlično i da nakon operativnog zahvata nije bilo potrebe za drenom ili intenzivnom njegom, te da njen oporavak ide dobro. Iako, sve veći broj pacijenata ovaj hirurški tretman traži van granica naše države, ona je odabrala Opću bolnicu jer ima puno povjerenje u doktora Rašića, velikog stručnjaka i čovjeka i osoblje ove ustanove.
-Bila sam u sigurnim rukama i nije bilo straha. Doktor Rašić je sinoć nakon dežure dolazio od kuće da me obiđe , nemam riječi kojim bih se zahvalila, veliki profesionalac i ljudina - kaže Muhović- Parnica . Za osoblje Odjeljenja za hirurgiju, gdje je hospitalizirana , ima samo riječi hvale.

bar2

Laparoskopija, je glavna prednost barijatrijske hirurgije, jer je smanjila vrijeme ostajanja u bolnici, broj komplikacija i ubrzala oporavak pacijenta. Naš cilj je da omogućimo svim pacijentima koji imaju zdravstvenu indikaciju za ovaj operativni zahvat , da ga dobiju u našoj ustanovi jer imamo stručan kadar i opremu. Mi to u Općoj bolnici možemo, kada se završe administrativne stvari –kaže prim. dr. Nermin Mahmutović, šef Odjeljenja za hirurgiju.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

Akreditacija OBS Akaz Small

LUNG HEALTH CONFERENCE

BIH web banner

 

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI