Konf 20020

Na današnji dan prije dva mjeseca Urgentni centar Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ počeo je 24-satno radno vrijeme ,svaki dan. Za 60-tak dana samo na Urgentnom centru je bilo više od 6.000 pregleda pacijenata a u istom periodu u bolnici je pružena 51 hiljada zdravstvenih usluga. Rezultate rada ove ustanove predstavio je javnosti na današnjoj press konferenciji prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice.On se zahvalio svim saradnicima na uloženom trudu i istakao da ga posebno raduje da je bolnica širom otvorila svoja vrata pacijentima u najtežoj situaciji .

Mjesecima zatvoreni zdravstveni sistem bio je nešto što nas je sve brinulo. I sam sam bio iznenađen velikim brojem pacijenata, potrebom i žeđu građana Kantona Sarajevo za medicinskom uslugom - kazao je Gavrankapetanović. Naglasio je da novi način rada znači i znatno povećanje troškova, za šta je neophodna jača finansijska podrška nadležnih institucija.
Podsjetio je da su od koronavirusa u Općoj bolnici bila oboljela dva ljekara i šest medicinskih sestara/tehničara, ali da su se svi oporavili i da su dobro.
Predstavnicima medija obratili su se i Mario Nenadić, premijer Vlade Kantona Sarajevo i Draško Jeličić, ministar privrede i privremeni vršilac funkcije ministra zdravstva KS. Oni su čestitali prof. Gavrankapetanoviću i osoblju ove ustanove na postignutim rezultatima te su najavili dalju podršku Vlade KS jačanju Opće bolnice i zdravstvenog sistema uopće.
Ovdje možete pogledati podatke saopćene na današnjoj press konferenciji!

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI