Covid 19Te

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo u Covid odjelu je trenutno na hospitalizaciji 78 pacijenata.
Od jutros je u ovoj zdravstvenoj ustanovi na snazi nova organizacija rada, koja će trajati tokom trajanja pendemije koronavirusa, a podrazumijeva spajanje nekoliko odjela, kako bi se raspodjelom osoblja osiguralo redovno odvijanje posla.
Istovremeno, tokom jučerašnjeg dana je, na nekoliko bolničkih odjela Opće bolnice, na hospitalizaciju primljeno 27 pacijenata, a kući je otpušteno 25.
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, podsjeća javnost da će se u ovoj zdravstvenoj ustanovi nastaviti raditi hitni operativni zahvati i svi oni za koje specijalistička služba procijeni da se moraju uraditi, jer će se dalje bolest pogoršati. Naglašava da je održavanje pružanja usluge bolesnicima u centralnom dijelu zgrade obaveza koju nastavljamo izvršavati.
Borba s infekcijom COVID-19 je prvi zadatak svih uposlenih od kojih je zatražio da u svom radu budu visoko profesionalani i solidarni , primjereno ovom trenutku .
- Ako budemo složni u zajedničkoj nevolji i disali jednom dušom , sarađujući međusobno, ali i sa svim kolegama iz zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo, savladat ćemo sve izazove i prevazići ovaj težak trenutak za Bolnicu i naš grad-poručio je direktor Gavrankapetanović.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI