pismo cover

Osoblje u Covid odjelu sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je trenutno hospitalizirano više od stotinu pacijenata , i pored otežanih uslova u kojima rade , svakodnevno od pacijenata dobivaju samo riječi hvale za uloženi napor i požrtvovanost. Jedno od pisama zahvale prenosimo u natavku:

Život kreira situacije u kojima se ljudi upoznaju, uspostavljaju kontakt očima, glasom, a često u tim komunikacijama govor tijela govori više od riječi. Nažalost COVID-19 je mene doveo na Prijemni odjel za COVID-19 .Opće bolnice čijim hodnikom je kružila vijest da u Bolnici više nema mjesta, a osoblje koje se nalazilo na prijemu i poslije u Izolatoriju na II spratu, mi pacijenti smo doživjeli kao „svemirce“, obučene u zaštitna odjela s kojima je nemoguće bilo koristiti klasične metode komunikacije i kontakta.
Istvoremeno, ti naši svemirci su kao roboti reagovali na svaku našu potrebu i promjenu stanja. Zahvaljući nesebičnom operativnom angažmanu Uprave i svih uposlenika u Izolatoriju, te noći, dok se vršio prijem novih pacijenata, izmjestio se komplet Odjel ginekologije i u roku od 24 sata popunio pacijentima oboljelim od COVID-19.
Jedina misao koju pacijent u takvom stanju ima je da dobije krevet, neophodnu liječničko zbrinjavanje i terapiju zbog koje nije mogao nastaviti liječenje u kućnim uslovima, ali pacijent ostaje sa svojim strahovima. Upravo, empatija, razumjevanje za naše stanje, stalna prisutnost i briga, koju su iskazivali svojim djelima naši svemirci, bez obzira na veoma ograničene ljudske resurse, veoma važan je faktor u oporavku svakog pacijenta.
Ovim pismom želim da se zahvalim svim uposlenicama i uposlenicima u Izloatoriju na II spratu i Upravi Opće bolnice: „Prim, dr. Abdulah Nakaš“ na trudu i naporu koji ulažu na zbrinjavanju pacijenata oboljelih od COVID-19, sa željom za dobrim zdravljem, a da im pacijent i dalje bude prioritet, jer se time čuva dostojanstvo svakog ljudskog bića.

Iskreno hvala.
Sarajevo, 16. novembar 2020. godine

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI