Covid T

S rasplamsavanjem pandemije koronavirusa u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo u Covid odjelu broj hospitaliziranih srednje teških i teških pacijenata se kreće oko stotinu. Jutros je taj broj niži, u odnosu na jučerašnji dan, i iznosi 92 hospitalizirana pacijenta. Na ovom odjelu je u protekla 24 sata bilo 13 prijema i 18 otpusta kući.
Istovremeno, s povećanjem ovih pacijenata rastao je i nedavno formirani Covid odjel, kako prostorno tako i kadrovski ,prije svega internom preraspodjelom posla, jer se bolnica nije zatvorila za druge pacijente i u centralnom dijelu zgrade je nastavljeno redovno odvijanje posla.
Covid tim Opće bolnice čine profesionalci koji ulažu veliki rad i trud kako bi najbolje odgovorili aktuelnom zdravstvenom izazovu. Pored redovnog jutarnjeg brifinga na kojem se analiziraju nalazi i stanje hospitaliziranih pacijenata, iskustva i saznanja se razmijenjuju i sa eminentnim profesorima iz Amerike i Turske te Zagreba, Beograda i Banja Luke. Radi se o zdravstvenoj grupi vrhunskih ljekara koji nesebično dijele informacije i saznanja u tretmanu Covid-19.
Sa prestižne Mayo Klinike iz Amerike u ovoj grupi je prof. dr Ognjen Gajić, specijalista pulmolog, intenzivista koji se povremeno uključuje video linkom na bolničke sastanke Opće bolnice. Također je uspostavljena saradnja i sa istaknutim profesorima iz Turske koje predvodi doktor Bilgin Sait, specijalista interne medicine, inače vođa covid centra American hospital u Istanbulu. On je jučer sa svojim saradnicima, na upriličenoj video konferenciji, podijelio iskustva o liječenju covid pacijenata.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI