EmirG

Tokom jučerašnjeg dana u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo , na hospitalizaciju su primljena tri pacijenta, a dva su otpuštena iz ove zdravstvene ustanove. Na intenzivnoj njezi su smještena četiri pacijenta, a u Covid trijažnoj ambulanti u protekla 24 sata su opservirana 22 pacijenta. Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice iznosi 43 pacijenta.

Na redovnom brifingu Covid tima jutros je dr. Emir Gušo, specijalista radiologije prisutnima prezentirao usvojene protokole, koji se primjenjuju u Općoj bolnici za liječenje pacijenata od koronavirusa , s akcentom na ulogu radiologije tokom pandemije Covid-19. Prezentaciju je organiziralo Odjeljenje za radiologiju, kojoj su , uz medicinsko osoblje ove ustanove, prisustvovale i članice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Danida Ovčina-Šabanović, specijalista interne medicine i dr. Gorana Krstović, specijalista pneumoftiziolog kao i prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjela Opće bolnice i član Kriznog štaba.
Inače, protokoli za liječenje Covid pacijenata, koji se primjenjuju U Općoj bolnici, bit će prezentirani i članovima Kriznog štaba KS , na narednoj sjednici sljedećeg ponedjeljka, te se očekuje da ih i druge zdravstvene ustanove počnu primjenjivati.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI