SKKS 01

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Vlade KS Edin Forto, te zastupnici u kantonalnoj Skupštini Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović posjetili su Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. Delegaciju je primio prof.dr. Ismet Gavrankapetanović , v.d. direktor Opće bolnice sa saradnicima, a razgovaralo se o radu i potrebama ove ustanove, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija. Nakon sastanka upriličen je zajednički obilazak Ugrentnog centra i Izolatorija.

SKKS 02

Prof. Gavrankapetanović je ,pored ostalog , upoznao goste s dosadašnjim radom Opće bolnice.
-U proteklih pola godineu ovoj Ustanovi je građanima pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je bolnica otvorena i za druge pacijente. Osoblje će nastaviti i dalje da ulaže maksimalne napore kako bi pružilo kvalitetnu uslugu pacijentima, pri čemu očekujemo i podršku našeg osnivača i aktuelne vlasti-, rekao je ovom prilikom direktor Gavrankapetanović.
Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru.

-Skupština Kantona Sarajevo je opredijeljena da u narodnom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj Ustanovi da postane kantonalna bolnica”, istakao je predsjedavajući Okerić.Zahvalio se uposlenicima na predanosti i požrtvovanosti u ovom, najtežem periodu za sve nas od završetka rata do danas.

-Vlada Kantona Sarajevo čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, ali i da nakon nje trebamo Opću bolnicu, koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva-, kazao je premijer Edin Forto.
Istakao je da će u narednom periodu posebnu pažnju obratiti na to da
Opća bolnica postane kantonalna u svom pravnom statusu te na neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje oboljelih od koronavirusa.
-Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice-, najavio je premijer Forto.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI