OBS1.3.21. 2

Edin Forto,premijer Vlade Kantona Sarajevo i prof. dr. Haris Vranić, ministar zdravstva u Vladi KS, obišli su danas pacijente u Covid odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".   Gosti su se interesirali za zdravstveno stanje hospitaliziranih pacijenata   te o   raspoloživim kapacitetima za   oboljele od Covid-19. u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

OBS1.3.21. 0

Premijer Forto i ministar Vranić, koji je donedavno  radio u ovoj ustanovi, zajedno sa dežurnom medicinskom ekipom, propisno obučeni u zaštitnu opremu, su obišli   pacijente   i poželjeli im  što brži  oporavak.

-Na ovaj veliki dan za BiH, kada obilježavamo Dan nezavisnosti  naše zemlje , željeli smo biti s našim sugrađanima  koji su na liječenju, ali i  dati  podršku  medicinskom osoblju  koje  vrijedno radi  ovaj  humani  i zahtjevan posao u uslovima pandemije Covid-19.

Posjeta je bila nenajavljena, a uvjerili smo se da u Izolatoriju Opće bolnice  sve funkcioniše odlično. Osoblje  je posvećeno  i požrtvovano  što su nam potvrdili pacijenti -kazao je ministar Vranić.

Premijer i ministar su pozvali građane da se pridržavaju  svih preporučenih mjera, da zaštite sebe i druge i da na taj način pomognu i medicinskom osoblju  da sačuva zdravstveni sistem.

Sarajevo, 01.03.2021. godine 

 

 

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI