donacijaGinek

Elmir Bojadžić, direktor Njemačke humanitarne organizacije Arbeiter-Samariter-Bund ( ASB ) za Jugoistočnu Evropu , danas je uručio Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” tri CTG aparata u vrijednosti od 22. 840,00 KM. Finansijska sredstva za ovu donaciju su osigurana iz saveznog budžeta Njemačke, a posredstvom ambasade ove zemlje u Sarajevu.
Vrijedni medicinski aparati služe za monitoring trudnica i za nadzor u porodu i bit će instalirani na Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo u čije ime se donatorima zahvalila dr. Armina Rovčanin –Osmanović, specijalista ginekologije i dr. Jasmina Šlaku, šefica pedijatrije.
Humanitarna organizacija ASB pomagala je Općoj bolnici i u prethodnom periodu ,tokom trećeg vala pandemije ,donacijom lijekova za pacijente oboljele od koronavirusa kao i donacijom zaštitnih maski za medicinsko osoblje.Njemačka je od početka pandemije ASB-u odobrila oko 430.000 eura za podršku medicinskom sektoru u BiH, na čemu se direktor ove humanitarne organizacije danas posebno zahvalio te je najavio isporuku medicinske opreme bolnicama u Mostaru , Bihaću i Istočnom Sarajevu.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI