20211126 121929

Uposlenici Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, danas su odali počast i položili cvijeće na spomen–česmu u krugu ove zdravstvene ustanove, hirurugu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a povodom 16-te godišnjice od njegove smrti.
Poštovaoci lika i djela prim. dr. Abdulaha Nakaša, specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u tadašnjoj Državnoj bolnici i glavnog hirurga Armije RBiH , posebno su se prisjetili njegovog rada i velike humanosti tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovanog odnosa prema pacijentima ali i kolegama i saradnicima.
Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije. Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH , u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo,gdje je bio član te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
Za svoj rad u periodu agresije na Sarajevo i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI