Vesna Velagic

Vesna Velagić, dugogodišnja medicinska sestra u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš “ iznenada je preminula 27. avgusta 2020. godine u 64 godini. Kolektiv Opće bolnice izgubio je vrijednog radnika, čestitu osobu i velikog druga .

Na komemorativnoj sjednici upriličenoj u Općoj bolnici od preminule medicinske sestre, u ime radnih kolega, oprostio se dr. Darko Ler, šef Oftalmologije.
-Naša Vesna je čitav radni vijek provela na očnom odjeljenju, baš kao i njena majka prije nje. Radila je od 1980. godine i dočekala je i ispratila generacije ljekara i medicinskih sestara i tehničara. Stalno u pokretu, nasmijana i iskrena imala je za svakoga razumijevanje i znala naći riječi utjehe. Predano je radila a svoje bogato iskustvo nesebično je prenosila na mlađe kolege i bila im podrška. Naučila nas je kako da budemo bolji doktori ,bolje kolege i bolji ljudi. Na tome i svemu ostalom smo joj beskrajno zahvalni. Nažalost, nije dočekala zasluženu mirovinu u koju je trebala otići krajem ove godine - kazao je dr. Ler.
Vesna Velagić je danas sahranjena na sarajevskom groblju Bare.

Kolektiv Opće bolnice upućuje porodici iskreno saučešće.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI